Over deze site

Deze website bevat een verzameling van onze CLI-Tool van de Week artikels, alfabetisch gerangschikt.
Opmerking: Wegens tijdsgebrek hebben we besloten om onze website Linuxgebruikers te sluiten. Dit heeft echter geen invloed op deze website en we proberen nog steeds wekelijks content toe te voegen.

Toen ik nog leider was bij het JRK (Jeugd Rode Kruis) hadden we een boek met de naam Groeiboek Vredesopvoeding. Dit was (zoals de naam doet vermoeden, een boek (ringmap) met allerlei spelletjes in dat specifieke thema. Regelmatig kwamen er nieuwe spelletjes bij die dan bij in dit boek gevoegd werden.

Deze site kun je dus in principe ons Groeiboek Commandoregel Tools noemen, maar voor de duidelijkheid houden we het toch maar op Commandoregel.

Het is mijn doel om deze site wekelijks te updaten met 1 nieuwe tool

Errata:

Heb je een typefout gevonden of een andere opmerking? Stuur dan een email naar <patrick@commandoregel.be>

Omdat ik zelf met Debian werk kan het voorkomen dat de gebruikte methodes (zoals installatie en configuratie met APT, DPKG of GDEBI) specifiek voor Debian (of afgeleiden zoals Ubuntu, Linux Mint, Kali, ...)zijn. Dit wijst niet op enige voorkeur voor deze distributie van ons team (Bernard is bijv. een grote Arch Linux fan) maar door de grote hoeveelheid aan distributies is het voor ons onmogelijk om correcte informatie voor iedere distributie te voorzien.